THE SERIES X IVO

Bij Crusio Thee zijn we dol op Kunst. In elke vorm. Van fotografie tot illustraties, we houden ervan. We zien het inkopen, recepturen maken en pairen ook als een kunst en voelen ons daarom echt verbonden met creatieven om ons heen. We werken natuurlijk veel samen met chefs die kunst op het bord creëren en we vonden het tijd voor een samenwerking om Creators de kans te geven thee of Crusio Thee op hun manier, door hun ogen te laten zien! 

Shop thee!

No.013 Kruideninfusie

No.013

Kersenblad

Kersenblad

€ 12,49
No.029 Kruideninfusie

No.029

Rooibos

Rooibos

€ 6,99
No.036 Witte thee

No.036

Bai Mu Dan

Bai Mu Dan

€ 8,99

Even voorstellen. Dit is IVO.

Onze allereerste Creator in The Series

Waarom ben je kunstenaar geworden?

Dat was niet echt een keuze, dat is zo gegroeid. Ik vond het altijd leuk om te knutselen, plakken en te tekenen, als kind al. En ik ben dat eigenlijk altijd blijven doen. 

 

Eind jaren 80 kwam ik in Zuid-Frankrijk in een winkeltje waar Amerikaans geïmporteerde skateboards hingen. Ik ben toen zo geïnspireerd geraakt door de tekeningen op de skateboards dat het toen echt los ging bij mij wat betreft kunst. Voor dit moment was ik altijd al wel fanatiek hiermee bezig, maar na het zien van die boards is het eigenlijk een beetje ontstaan. Naast de boards zag ik filmpjes van Amerikaanse gasten die aan het skateboarden waren. Hun kleding vond ik zo fascinerend dat ik, met de naaimachine van mijn moeder, mijn eigen broeken ging naaien met grote letters erop zoals ik op de filmpjes had gezien. Dus in die zin ben ik altijd al creatief geweest, maar nooit echt met de gedachte dat ik daar later iets mee wilde gaan doen. 

Wat inspireert je?

 Dat kan echt alles zijn. Zoals ik eerder zei werk ik voornamelijk in de mode nu. Ik probeer hiervoor mijn inspiratie juist niet uit andere mode te halen, maar eerder uit fotografie of kunst, schilderijen en illustraties van andere kunstenaars en niet zozeer uit fashion zelf.

Hoe zou je jouw artistieke stijl omschrijven?

Heel breed: het leukste vind ik om met verschillende texturen en technieken te werken. Of het nou bloemen zijn of doodskoppen die ik maak, ik vind het juist leuk om verschillende technieken toe te passen. Dus op de academie heb ik geleerd om één stijl te hebben, je Unique Selling Point, maar ik kwam er al snel achter dat iedereen die USP snel beu is. Ik heb mezelf daarom aangeleerd om heel veel verschillende stijlen te beheersen. Wat voor mij wel heel belangrijk is, ondanks dat ik 90% met de computer doe, dat alles wat in de computer komt wel met de hand gemaakt is. Ik houd heel erg van het organische in mijn werk, dus dat er echt een uniek handschrift in zit.

IVO;

" Of het nou bloemen zijn of doodskoppen die ik maak, ik vind het juist leuk om verschillende technieken toe te passen. "

Wat zijn drie eigenschappen van jou als kunstenaar?

Onvermoeibaar:Niet zozeer dat ik nooit hoef te slapen, maar ik heb altijd een eindeloze stroom van energie en kan altijd door blijven gaan. 

 

Ik kan me heel goed aanpassen aan een klant, maar ik kan ook heel goed een klant zich aan mij laten aanpassen. Hierbij kan ik goed mijn keuzes en mijn stijl beargumenteren: Niet alleen iets moois maken maar ook vertellen waarom dat dan zo is en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt of waarom juist niet. 

 

Ik kan heel makkelijk met iemand samenwerken. Toen ik net van de academie afkwam had ik geleerd jezelf heel erg in de wereld proberen te smijten, maar op een gegeven moment kom je er achter dat juist dingen die je zelf niet mooi vindt, een ander die juist wel heel mooi kan vinden. Na een tijdje leer je hier achter te staan. Dat is niet je ziel verkopen, maar om te kunnen overleven als kunstenaar moet je van je Weaknesses je Strongnesses proberen te maken. Dat is in het begin heel moeilijk: dan maak je iets en dan vind je dat zelf afschuwelijk, maar dan komen de cijfers van de marketing terug en dan blijkt dat het ding wat je zelf heel lelijk vond toch heel goed heeft verkocht. Zo leer je er toch met een andere blik naar te kijken. In de mode is dat makkelijker, want ik maak geen kunstwerk die bij iemand 20 jaar aan de muur hangt. Ik maak een T-shirtje die iemand een seizoen draagt of ik maak een hele gave jas waar niet eens een tekening opstaat, maar waar echt een architectonische lijn in zit die de klant misschien niet eens ziet. Die kijkt naar bijvoorbeeld naar de kleur en of de jas lekker zit. Onbewust zit er misschien een detail in wat die persoon overhaalt om het artikel te kopen, zonder dat ze dit bewust zo ervaren. Dat is een heel interessant fenomeen.

Wat is je favoriete thee en hoe drink je deze?

Dat is de NO.029 Rooibos. Die vind ik bijzonder in zijn kleur en qua smaak vind ik deze het allerlekkerste. Maar ik heb ook stiekem een tweede favoriet: de NO.032 Verveine vind ik ook heerlijk. Het zijn twee hele verschillende smaken, maar dat vind ik lekker voor de afwisseling. Ik drink dagelijks thee, iedere avond.