THE SERIES X LUCAS BOOT

Bij Crusio Thee zijn we dol op Kunst. In elke vorm. Van fotografie tot illustraties, we houden ervan. We zien het inkopen, recepturen maken en pairen ook als een kunst en voelen ons daarom echt verbonden met creatieven om ons heen. We werken natuurlijk veel samen met chefs die kunst op het bord creëren en we vonden het tijd voor een samenwerking om Creators de kans te geven thee of Crusio Thee op hun manier, door hun ogen te laten zien! 

Shop thee!

No.018 Zwarte thee

No.018

Himalaya Gold

Himalaya Gold

€ 13,99
No.120 Natural Blue Tea

No.120

Natural Blue Tea

Kruiden Infusie

€ 9,99
No.022 Da Hong Pao

No.022

Da Hong Pao

Da Hong Pao

€ 16,49

Even voorstellen. Dit is LUCAS.

Onze Creator in The Series part 2

Uit mijn dichtsels kun je meestal geen woorden weghalen of toevoegen.

Waarom ben je schrijver geworden?

Vogels zingen zoals ze gebekt zijn. In mijn systeem, om het zo te zeggen, zit blijkbaar de neiging om fenomenen in woorden te vangen. Ik kan er niets aan doen, alleen er iets mee doen. Dat zie ik dan ook als mijn plicht. Maar feitelijk kan ik niet veel anders doen dan dat. Ik bedoel: waarom houd jij van thee? Omdat je van thee houdt. 

Hoe zou je jouw artistieke stijl omschrijven?

Als dicht. En daarmee bedoel ik dat er weinig woorden nodig zijn om iets te willen zeggen of ergens naar te verwijzen. Uit mijn dichtsels kun je meestal geen woorden weghalen of toevoegen. 

Wat inspireert je?

Hoe we omgaan met onze ideeën over wat mens-zijn is. Hoe we enorme verhalen kunnen optuigen. Waar we waarde aan hechten. Hoe we dealen met onze angsten en emoties. Om uiteindelijk te beseffen dat we bijzonder boeiende entiteiten zijn. Knettergek, op een goede manier. En als we inzien dat wij het zijn die onze eigen verhalen maken, hebben we invloed op hoe we iets bezien en welke waarde we daar aan hangen. Je mag geloven wat je wilt. Hoe tof is dat? 

Wat zijn drie eigenschappen van jou als schrijver?

Ik probeer zo gedestilleerd mogelijk te schrijven. In die zin dat ik het liefst weinig woorden wil slijten om een boodschap over te brengen. Soms krijg de kritiek dat ik te veel woorden uit verhalen haal, als ik bijvoorbeeld eindredactie doe op andermans teksten. Soms schrap ik de helft weg. Wat overblijft, is waar het om draait. En daar draait het dus om. 

Ik lees weinig. Als schrijver zou je dat misschien juist wel moeten doen. Al is het maar om te genieten van de cadans in zinnen en woordkeuzes van goede auteurs. Het ‘gevaar’ van veel lezen is dat je stijlen gaat kopiëren. En dat is niet per definitie erg, maar je zou er een zekere mate van

authenticiteit door kunnen kwijtraken. Aan de andere kant maak ik ook schone sier met de woorden van anderen. Zo ijdel ben ik. Maar ja, taal is van niemand en daarmee van iedereen.   

Ik heb vaak moeite met schrijven. Klinkt tegenstrijdig, maar schrijven vraagt veel concentratie van een mens, veel scherpte. En als de woorden niet komen, zit je dan mooi met je beloofde deadline. Aan de andere kant wil ik ook niet zonder. De bekende haat-liefdeverhouding.

WIL JIJ DE ORGINELE DICHT VAN LUCAS?

Wat is je favoriete thee en hoe drink je deze?

No. 039 Jasmijn is een van mijn favorieten. De smaak is natuurlijk bloemig. Je proeft als het ware een parfum, maar dat is hoe jasmijn smaakt. Je drinkt geen kunstmatige interpretatie ervan. De thee die me het meest is bijgebleven is een Japanse gyokoro (groene thee). De thee werd door Kiona een keer met ijsklonten gezet, wat de zalvigheid en grassigheid bijna een structuur gaf. Fan-tas-tisch! 

www.lucasboot.nl