DE ZENUWEN KRIJGEN VAN HET AFRIKAANSE UITZICHT

Het is altijd spannend om naar de andere kant van de wereld te reizen, niet wetend wat je te wachten staat. Maar toch gebeurd er altijd iets waardoor ik dichter bij het product, bij de boer en uiteindelijk bij de essentie van mijn reis kom. 

MAAK EEN ZOMERSE IJSTHEE MET DE THEE UIT DEZE BLOG: NO.029 ROOIBOS!

nog even whatsappen met de boer

Ik ben op inkoop reis in Zuid-Afrika en op zoek naar lekkere Rooibos. Als ik om 7 uur wakker wordt is de zon al lang op en is het al heel lekker warm. Traditie getrouw begin ik met een kop filter koffie. Ik vind het vaak overdreven om mee te nemen maar ik ben er altijd super blij mee. Met het uitzicht wat ik heb kan ik rustig wakker worden. Vandaag ga ik naar de plantages! Ik app nog even met de boer (dat is een voordeel van hier zaken doen, ze hebben WhatsApp, e-mail en internet), hoewel ik voor mijn bereik in de gang van m’n kamer moet gaan staan. Het Afrikaans kan ik trouwens alleen verstaan bij oude mensen, die praten langzaam en netjes. De jongere generatie is echt onverstaanbaar. Wel kan ik het mega goed lezen en wat ideaal is voor mij; ze laten werkelijk alle t’s en d’s weg! Ik weet niet wat er vandaag gaat gebeuren dus ik start met een goed ontbijt. Daarna is het tijd om mijn bolide weer op te zoeken.

 

drie maal scheepsrecht

En voor de derde (!) keer stap ik aan de verkeerde kant in. Je voelt je best wel stom als je telkens de portier weer open moet doen om vervolgens uit te stappen en aan de andere kant in moet stappen. Alsof je chauffeur niet is op komen dagen ofzo. Met een stalen gezicht loop ik om de auto heen om daar aan de andere kant heel relaxt weer plaats te nemen. Ik ben er al een beetje aan gewend. Ik ga op weg naar de Eendenkuil waar boer Dean is, hij gaat mij vandaag vergezellen op mijn tocht. Ik weet opvallend weinig van Rooibos dus ik heb veel zin om weer eens nieuwe dingen te leren. Elke keer als ik voor thee reis, weet ik weer een stukje meer en vaak gaat het meer om de details. Maar over Rooibos valt nog van alles te ontdekken, dus aan de slag!  

 

zoek de verschillen

Het is even zoeken maar na een half uur draai ik the farm op. Alles is hier groot en uitgestrekt. Er is voldoende ruimte om alles uitgebreid te doen. Het ontvangst is hartelijk en ik krijg een kop verse filterkoffie. Dat is best opvallend, in elk land waar ik kom krijg ik altijd meteen liters thee.Vandaag ga ik verschillende boerderijen bekijken. Boer Dean brengt mij overal heen want ze werken hier graag samen. Het zijn allemaal familiebedrijven. Zo hoop ik verschillende Rooibos te proeven, te zien en te ontdekken. Want tussen deze verschillen kan ik uiteindelijk mijn keuze maken.

 

het werkt me op mijn zenuwen

Om het hele proces te begrijpen gaan we eerst naar de velden. Al snel zit ik weer een mega Jeep en mag ik weer raampje opendraaien en genieten van het uitzicht. Dit vind ik het mooiste stuk; lekker rondcrossen, super veel zien en hier en daar een beest spotten. We spotten steenbokken, een berg vol vogels en een struisvogel. Én, hele mooie uitzichten; velden met Rooibos of tarwe, met bergen op de achtergrond. Het is alsof ik naar een ansichtkaart staar en het werkt me op mijn zenuwen. Ik weet gewoon niet hoe snel ik foto moet maken en alles moet vastleggen.

 


Deze blog gaat over No.029 - Rooibos

Kruiden infusie, Blikje (Blikje 50 gram)

Herkomst: Zuid-Afrika
Farm: Kromrivier
Regio: Eendekuil
Hoogte: 107 meter
Oogst: Februari
Geur: Zoet, licht zuur
Kleur: Roodbruin
Smaak: De zeer zacht aanvoelende infusie is een traditionele rooibos, fruitig, veel honingtonen en is ook afgekoeld en als ijsthee erg lekker.
Rooibos

No.029

Rooibos

Kruiden infusie, Blikje, € 6,99