ARE YOU MR. KIONA?

Yes! Ik ben weer aan het reizen geslagen. Nog vers in mijn geheugen staat de heftige gebeurtenis op de theeplantage van ruim een jaar geleden. Ik was destijds in India toen de aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter plaatsvond en de aarde letterlijk onder mij stond te schudden.

Shop zwarte thee!

No.053 Ceylon Zwarte Thee

No.053

Ceylon

Ceylon

€ 10,49
No.124 Old Tree Yunnan

No.124

Old Tree Yunnan

Old Tree Yunnan

€ 18,49
No.011

No.011

Zheng Shan

Zheng Shan

€ 9,99

mijn stijl

Maar de reislust is terug! Ik kan niet wachten om weer naar de plantages te gaan. Met de boeren te spreken, theeblaadjes te zoeken en doen waar ik zoveel van hou, thee inkopen voor Crusio Thee!  Het gekke is, als ik het vliegtuig instap twijfel ik altijd een beetje aan m’n plan. Kan je zo maar naar een land reizen, daar een auto en een chauffeur huren en door de bergen crossen op zoek naar thee? Moet ik niet een plan maken? Maar diep in m’n hart weet ik, dit is mijn stijl, dit is hoe ik het wil doen. Ik ga op zoek naar de mooiste blaadjes in mijn eentje op m’n sneakers met mijn camera in de hand. Heerlijk. Vanaf het moment dat we opstijgen heb ik de wind in m’n kop. Op avontuur! Je kan wel merken dat ik een tijd niet gereisd heb want ik heb werkelijk al mn bezittingen in het voorvakje van mijn vliegtuigstoel gepropt. Hoewel de stoelen heel ruim zijn kan ik amper zelf nog zitten. Ik zou met de spullen wel 100 uur vooruit kunnen; Macbook, iPad, notitieboekjes, toilettas, water, chips, tandenborstel en koptelefoon en ga zo maar door. Travel light uhhum.

 

hé dat ben ik!

Na een tussenstop in Abu Dhabi vervolg ik mn reis. Ik ga naar Sri Lanka! Colombo here I come! En na heel wat dutjes ben ik er. Colombo! En mijn tas ook! Dat is altijd best spannend. Bij korte trips je bagage kwijt raken is ultra onhandig want ik heb veel cadeautjes voor de boeren in m’n tas! Maar ik zie de grote reistas al snel op de band en voor ik het weet ben ik door alle controles heen en zoek ik m’n driver. Al snel zie ik tussen alle bordjes; MR KIONA! Hé! Dat ben ik! Ik begroet mijn lieve kleine driver en we gaan op pad. Ik ga lekker achterin de jeep zitten en draai het raam open! Eerst op weg naar mijn hotel waar ik de eerste nacht slaap. Midden in Colombo. We rijden een uur en al snel heb ik het door, ze rijden hier als gekken! Ik denk dat van alle landen die ik heb bezocht de mensen in Sri Lanka de meest roekeloze chauffeurs zijn! We zoeven verder en ik kijk uit mijn raam. Ik zie overal in de volkswijken uit de kleine geïmproviseerde houten huisjes vliegers hoog in de lucht. Een vrolijk gezicht, dat gewapper. 

 

overrijp fruit en uitlaatgassen

Het landschap is zeer divers, van palmboom tot oerwoud tot kleine wijken, alles komt voorbij. We naderen de stad, Colombo en het wordt mogelijk nog drukker op de weg. De wind blaast door het open raam, de zon op mijn gezicht en ik snuif de geur van overrijp fruit, uitlaatgassen en kruiden op. Ik glimlach, ik ben gelukkig! 

 

 

Deze blog gaat over thee No.053 – Ceylon

Zwarte thee, Blikje (Blikje 50 gram)

Herkomst: Sri Lanka
Farm: Sabaragamuwa
Regio: Ratnapura
Hoogte: 300 meter
Oogst: April
Geur: Warme honing en perzik
Kleur: Reebruin
Smaak: Begint soepel en volzoet, loopt licht drogend uit.
Ceylon

No.053

Ceylon

Zwarte thee, Blikje, € 10,49
Niet op voorraad