COLOMBO IN EEN TUK TUK!

Ik ben in Colombo! Na een lange vlucht zit ik nu bij m’n driver achterin in de truck en ben ik onderweg naar m’n hotel. Na een dik uur rijden komen we daar aan.

Shop zwarte thee!

No.018 Zwarte thee

No.018

Himalaya Gold

Himalaya Gold

€ 13,99
No.053 Ceylon Zwarte Thee

No.053

Ceylon

Ceylon

€ 10,49
No.106 Zwarte thee

No.106

Earl Grey

Earl Grey

€ 13,99

als kleurstof een smaak had..

Door 5 man wordt ik welkom geheten met een welkomstdrankje, zo roze dat ik al bang word als ik er naar kijk. Ik neem een slok onder druk van de 5 mannen die mij staan aan te staren en die mij zeker niet gaan inchecken voordat ik een slok heb genomen. Ik ga ervoor. Ieks, als kleurstof een smaak had, dan smaakte het zo! Ik glimlach en zeg "Delicious! Thank you!" 

 

gewoon even rondrijden in een tuk tuk

Ik krijg een upgrade en word naar mijn grote suite gebracht. Er is maar 1 ding waar ik mega zin in heb, douchen! Na vijf minuten sta ik weer fris in mijn kamer en hoewel ik dacht na zo’n lange reis lekker in m’n hotel te willen blijven heb ik mega veel energie en wil de stad in! Ik ben maar één avond in Colombo en ik vind het zonde om daar niet wat van te zien. Ik pak snel m’n camera en ren naar beneden! Ik regel een tuk tuk die mij een uurtje door de stad heen kan rijden. En dat viel nog niet mee, zonder een bestemming, geen souvenirs kopen, geen tempels in, maar gewoon even rondrijden is voor alle drivers best een vreemde vraag die niet veel toeristen hebben, ontdek ik. Maar na een tijdje praten is het gelukt en heb ik een man gevonden die het aandurft. Haha. Het is wat bewolkt en het lijkt al wat te schemeren. Ik zit achterin in het kleine tuk tukje en we zoeven tussen alle auto’s door. Dit is nog erger dan in de truck. Van alle kanten toeteren auto’s en busjes naar ons. Overal zie ik prachtige dames die mooi gekleed zijn in kleurrijke sarongs over straat gaan. Overal kleine winkeltjes en kledingmakers. In vogelvlucht zie ik de stad.

 

foodfestival

We rijden langs het strand en het ruikt heerlijk naar eten. Overal tentjes waar je vers bereid eten kan bestellen. Ik ben echt heel blij dat ik toch even ben gegaan. Even sfeer proeven. Ik vraag mijn driver of hij even wil stoppen en ik loop even het strand op. Het lijkt wel een Foodfestival! Lopend langs het strand eet ik curry van een bananenblad en neem nog wat mee voor m’n driver. Het is al bijna donker dus tijd om terug naar m’n hotel te gaan, ik spring in de tuk tuk en we zoeven terugprivé diner

Ik heb stiekem nog meer honger dus ga in mijn mega hotel op zoek naar een restaurant. Ik vind een ultra grote koude ruimte waar de airco zo hard staat dat het gewoon koud is in m’n shirtje. Helemaal leeg. Zeker 200 zitplaatsen en 8 medewerkers staren mij aan. Hallo. Dus. Ik wil eigenlijk meteen omdraaien maar om nu in het donker een goede eetplek in Colombo te gaan vinden is best complex. Dus ik ga zitten en grijns. Ook best grappig dit. En mijn reismotto is natuurlijk op alles ja zeggen dus ik ga ervoor. Ik kijk naar de kaart. Ze hebben van alles maar ik kies ‘veilig’ voor local. Anders ben ik dood morgen denk ik haha. Ik bestel Curry. Voor 5 euro zetten ze de hele tafel vol. Het ruikt mega lekker. Ik bestel een klein biertje en krijg een literfles. Die kost 3 euro. Ik proost met mezelf. Nieuwe avonturen en smaken en mensen, ik hou er van.

 

ik zeg geen nee

Na het eten krijg ik van het hotel een gratis voetmassage aangeboden, en je raadt het al, ik zeg geen nee. Mijn voeten zijn nog een beetje aan het bijkomen van de reis dus dat komt goed uit. Na een half uur van totale ontspanning loop ik naar boven. Nog even wakker blijven om de jetlag tegen te gaan. Ik heb zoveel zin in morgen. Thee!! 


Deze blog gaat over thee No. 053 – Ceylon

Zwarte thee, Blikje (Blikje 50 gram)

Herkomst: Sri Lanka
Farm: Sabaragamuwa
Regio: Ratnapura
Hoogte: 300 meter
Oogst: April
Geur: Warme honing en perzik
Kleur: Reebruin
Smaak: Begint soepel en volzoet, loopt licht drogend uit.
Ceylon

No.053

Ceylon

Zwarte thee, Blikje, € 10,49
Niet op voorraad