MEGA ULTRA ZOETE BED TEA IN SRI LANKA!

angstaanjagend

Ik zit aan tafel bij een Sri Lankaanse boer en de butler lijkt mij angstaanjagend te vinden. Als ik beweeg kijkt hij mij de hele tijd bang aan en hij blijft de hele tijd schuin achter mij staan.  Gek genoeg werkt het want als ik hem wenk schept hij alle dingen voor mij op. Dat mag ik zelf niet doen. 

 

stijf toneelstuk

Het eten is allemaal vers bereid en smaakt me heel erg goed na een lange dag reizen. Er vallen wel enorm veel stiltes tijdens het eten. Soms wel ongemakkelijk maar stiekem moet ik er ook wel een beetje om grinniken. Het is net een stijf toneelstuk zo af en toe en werkt een beetje op mijn lachspieren. Als toetje krijgen we een heerlijke flan en als we die verorberd hebben is het tijd om naar bed te gaan. We spreken af de wekker al om 05.00 uur te zetten want ik wil net als de werkers op tijd bij de fabriek zijn om het hele proces te volgen! 

 

a night in the museum

Ik loop naar mijn kamer die erg groot is. Alles is 100 jaar oud, ook het bed en alle meubels. Ziet er prachtig uit. De oude badkamer met bad op pootjes lijkt recht uit het museum te komen. Wel blijf ik het fascinerend vinden dat hier zeker 5 fulltime bediendes werken in de huishouding en er een hoop gepoetst wordt, maar dat ze er toch niet in slagen om het bad echt schoon te krijgen. Ik denk dat ik maar even met m’n slippers aan ga douchen morgenochtend.. Ik kruip onder de lakens en dommel snel weg. 

 

zoete wekker

Na een korte nacht schrik ik wakker. Er wordt op de deur geklopt. Bed tea! Ik loop slaperig met haren in de war in mijn pyjama naar de deur en daar staat de lieve bangerd van een butler weer. Ik pak het kopje thee aan en vergeet iets essentieels. Hij heeft hem gemaakt. Ik neem een flinke teug en verslik me, mega mega zoet! ZO! Ik ben wakker. Dus. Ik kleed me snel aan en loop naar de gang. Als we compleet zijn gaan we naar de fabriek. Elke keer denk ik dat ik dit proces al ken, maar het is toch elke keer weer anders. Altijd weer iets nieuws.

 

 

Deze blog gaat over No.053 - Ceylon

Zwarte thee, Blikje (Blikje 50 gram)

Herkomst: Sri Lanka
Farm: Sabaragamuwa
Regio: Ratnapura
Hoogte: 300 meter
Oogst: April
Geur: Warme honing en perzik
Kleur: Reebruin
Smaak: Begint soepel en volzoet, loopt licht drogend uit.
Ceylon

No.053

Ceylon

Zwarte thee, Blikje, € 10,49
Niet op voorraad